tisdag 19 januari 2010

Känns som man packar sitt halva liv när man ska resa bort!






Nu för första gången är jag med ute med mina vänner själv. Innan har kompisarna kommit hem till oss eller så har vi åkt till dom med barnvagn, modersmjölksersättning (för att man ska slippa att amma när man är med en massa vänner) blöjor, extra kläder och en lite bebis, ja hela kitet!

Ja det tar typ en hel evighet att ta med sig allt. Först ska man hämta ut barnvagnen ur barnvagnsförrådet, krångla in den i bilen. Packa massa blöjor, våtservetter, extrakläder, nappflaska, nan och filt. Sen ska man försöka sätta Liam i bilbarnstolen vilket han hatar. Inte så konstigt eftersom den är nog inte så kul att sitta fastspänd i en sån. Innan man åker så ska man byta blöja och klä på han sin nallebjörnsdräkt och sätta han i bilbarnstolen och se till så han inte gråter. Dååååå har man kommit långt. Sen är det man själv man ska klä på. Jacka och skor. Och sen står man där påklädd och liam sitter i sin stol och så är man bered på att gå ut till bilen. Ofta då börjar Liam gråta och då får man oftast amma honom innan man går. Alltså då får man ta av sig kläder och skor igen och fram med tuttarna och sitta och amma. Sen när man är klar så försöker man igen med allt. Och det brukar gå bättre. Så ska man ut i kyla och in med alla sakerna i bilen och lilla bebisen. Så kör man. Detta tar ju rätt mycket längre tid än om man skulle gå själv.
Folk tänker nu kanske varför ammar du inte honom innan ni sätter honom i bilbarnstolen och gör resten. Jo, saken är den att det har jag redan gjort men Liam vill amma igen efteråt. Presic som han vill trösta sig med det eftersom han får sitta i en dum barnstol som han hatar. Men det är inte alltid han vill amma igen och då går det lite snabbare iaf=)

Ja allt detta tar allt från 1 timme till 20min. Det beror väldigt mycket på hur Liam mår!






Inga kommentarer: