fredag 11 september 2009

Akut till kvinnokliniken inatt!


Klockan 2.30 vaknade jag av att jag hade en fruktansvärd smärta i bröstkorgen. Det gjorde svinigt ont och jag fick svårare att andas. Detta höll på rätt länge så Johan ringde sjukrådsgivningen. (börjar verkligen gilla sjukrådsgivningen, dom är verkligen duktiga!!) JAg fick prata för att beskriva hur jag kände. Och när jag hade gjort det så började hon prata presic som om jag hade svininflensan! Hon sa att hon skulle ringa till infektionskliniken och höra sig för. Det gjorde hon och lite senare ringde hon tillbaka och sa att om jag hade fortfarande svårt att andas så skulle jag in direkt nu till infektionskliniken annars kunde jag vänta till nästa dag.

Men vi åkte in direkt, kände att det var det bästa. Handlar ju inte bara om mig utan också om lille bebis! Så när vi tog taxi dit (som kostade 80kr) så såg vi att kliniken var stängd. Så Johan gick istället in på akutmottagningen och pratade med personlaen där. (eftersom sjuktrådgivningen trodde att jag hade svin sjukan så gick jag itne in på akuten för risken att smitta andra kanske) NÄr johan kom ut sa han att vi skulle till Kvinnokliniken istället.

När vi väl kom in på KK så tog dom hjärtljud på bebisen i en halvtimme. Det såg bra ut! Sen undersökte dom mig, jag fick ta urintest och blodprov i armen( Hatar nålar) Sen skickade dom in testen så vi fick vänta på testen 1½ timme. Doktorn undersökte min rygg och bröstkorg. Och lyssnade på hjärtat. Det vissade sig att jag hade ett blåsljud på hjärtat (vilket hon sa var normalt att ha när man är gravid) Sen att jag hade ont i bröstkorgen kunde hon bara tro att det var en hemsk halsbränna:S

När testen kom så vissade det sig att jag hade vita blodkrppa i urinen och i blodet. Så doktorn skrev ut en medicin för infektion och för halsbränna. Sen sa hon att jag inte skulle jobba i helgen. Och att jag skulle gå till specialist mödravården direkt på måndag för att dom skulle kolla mig.

Inga kommentarer: